به گزارش ورزش سسی، علی حسنپور رئیس هیات انجمنهای ورزشی استان آذربایجان شرقی نشستی صمیمی با اصحاب رسانه استان داشت و در رابطه با برنامههای این هیات به گفتوگو پرداخت.
حسنپور در ابتدای صحبتهایش درباره چرایی تشکیل فدراسیون انجمنهای ورزشی و متعاقب آن هیاتهای استانی این فدراسیون چنین توضیح داد: «دلیل تشکیل فدراسیون انجمنهای ورزشی امضا کردن معاهده ورزشی توسط کشورمان جمهوری اسلامی ایران است. لذا جهت بزرگتر نشدن بدنه ورزش برخی ورزشها در قالب انجمن فعالیت میکنند و در همین راستا چتری با نام فدراسیون انجمنهای ورزشی تشکیل شد.»
رئیس هیات انجمنهای ورزشی استان در رابطه با اهمیت ورزشهای زیرمجموعه اظهار داشت: «تمامی رشتههای تحت مجموعه، ورزش قهرمانی هستند و لاجرم مسابقات منطقهای، کشوری، آسیایی و جهانی دارند. حتی چهار رشته موج سواری، راگبی، بیسبال و سافتبال المپیکی هستند. تفاوت هیات ما با هیات ورزشهای همگانی فقط در لفظ قهرمانی است.»
از زمان حضور حسنپور در راس هیات، این مجموعه ۱۹ ورزش به بدنهاش اضافه شده است: «با حضور وزیر محترم ورزش جدید یعنی آقای هاشمی و بنا به صلاحدید ایشان، دو فدراسیون منحل شد و رشتههای آبی به فدراسیون انجمنهای ورزشی اضافه شد. زمانی که ما این مسئولیت را قبول کردیم، ۱۲ رشته ورزشی زیرمجموعه وجود داشت و الان به ۳۱ رشته رسیده است. مثلاً یکی از رشته های اضافه شده، ماهیگیری است که برای خود هیات مجزا داشت و میتوانیم در این رشته در استان کار کنیم. ما بزرگترین مسابقات کشوری در سد خدا آفرین را برگزار کریدم و دنبال برگزاری مسابقات بینالمللی در استان هستیم.»
وی گریزی هم به رشتههای دیگر که کمتر معرفی شدهاند هم زد و آنها را معرفی کرد: «رشتههای متنوعی تحت نظر هیات ماست که برخی را مختصراً معرفی میکنم. نتبال که یک ورزش آمریکایی است و شبیه بسکتبال است که البته تفاوتهایی دارند. پدبال نوعی فوتبال درون شیشهای با تور تنیس است که ورزشکاران مطرحی سفیران این رشته هستند. پیکلبال یک رشته از مجموعه تنیس، پینگپنگ و بدمینتون است. لاکراس رشتهای آمریکایی است که کلاه مخصوصی دارد و برای اولینبار در ایران در رده بانوان این رشته را در استان راهاندازی کردهایم.»
وی ادامه داد: «تکبال رشتهای متشکل از هندبال، والیبال و فوتبال با حالت تکنیکی است. برایتونیک رشتهای ایرانی است و شبیه ایروبیک با جدول است. پارکور را داریم که پرجمعیتترین و جذابترین رشته ورزشی هیات است. رشته جهتیابی را داریم که قبلاً نظامی بود و الان عمومی شده است. رشته فلوربال را داریم که ۴ ملیپوش از استان در تیم ملی هستند.»
حسنپور درباره رشته سپک تاکرا که پرافتخارترین رشته ورزشی زیرمجموعه هیات انجمنهای ورزشی است هم متذکر شد: «سپک تاکرا پرافتخارترین رشته ماست که شهرستان مراغه قطب این ورزش در ایران است و از پنج ملیپوش جوانان تیم ملی، چهار تن اهل مراغه هستند. رشتههایی همانند بیسبال، سافتبال و ورزشهای هوایی هم زیر نظر هیات ماست.»
رئیس هیات انجمنهای ورزشی درباره رشته جذاب دارت هم عنوان داشت: «مهیجترین رشته ما شاید دارت باشد که بزرگترین خانه دارت در ایران را داریم که میتوانیم مسابقات بزرگ را میزبانی کنیم. برای مثال ما میزبان مسابقات دارت کارگران کشور با ۴۸ تیم و ۳۸۹ ورزشکار بودیم که با خانوادههایشان بالغ بر ۵۰۰ نفر میشدند. میزبان هیات ورزشهای کارگری استان بود که این میزبانی با همکاری هیات انجمنهای ورزشی انجام شد.»
حسنپور در پایان خواستهای جدی از مسئولین استانی دارد: «۱۵ درصد رشتههای ورزشی وزارت ورزش و جوانان برای فدراسیون انجمنهای ورزشی است. ما در استان ۱۱ رشته توپی داریم که بدون سالن هستند و مکان ثابت ندارند. جا دارد از شهرداری و اداره ورزش و جوانان تشکر کنم که همیشه همکاری داشتهاند اما تنها خواسته من از مسئولین ذیربط اختصاص یک سالن به ماست. ورزشکاری داریم که در صوفیان در عرض شش ماه به تیم ملی فلوربال دعوت شده و این پتانسیل در استان ما وجود دارد. در دو سال اخیر هیات استانی ما رتبه دو کشوری را کسب کرده و این درحالی است که رتبه ما قبلا ۲۸ام بود و از مسئولین تقاضای اختصاص یک سالن به هیات را دارم چرا که میتوانیم بازیکنان ملیپوش بیشتری تحویل تیمهای ملی دهیم.»